Γιουβαρλάκια!
Τι θα χρειαστείτε:
- 500γρ. κιμά
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Λάδι
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε σε 1 μπολ όλα τα υλικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
- πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες (γιουβαρλάκια).
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 2-3 λίτρα νερό και βάζουμε τα γιουβαρλάκια
- Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ρύζι ακόμα στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε τα γιουβαρλάκια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε 1 αυγό με ένα λεμόνι, και ρίχνουμε σιγά σιγά από το ζεστό μίγμα της κατσαρόλας. (αυγολέμονο)
Καλή όρεξη!