Φτιάχνουμε παρέα μηλόπιτα!
Τι θα χρειαστείτε:
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
225 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα (800 γραμ.)
40 γρ. κονιάκ
125 γρ. γάλα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 3-4′ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη..
Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό πρέπει να απορροφάται από το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Χτυπάμε για 1 λεπτό να εξαλειφθεί η μυρωδιά του αυγού.
Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματαμε και δουλευουμε με σπατουλα
Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
Με τη σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα μέχρι να χαθεί το αλεύρι και να καλυφθουν τα μήλα .
Αναδιπλώνουμε ώστε να έχουμε ένα μίγμα απαλό.
Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα και τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Ψήσιμο-χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο της. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά περίπου. Την κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα την σερβίρουμε .
