Μπισκότι με αμύγδαλο!
Τι θα χρειαστείτε:
- 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, ωμά
- 3 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 260 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- αμύγδαλο φιλέ, για πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και απλώνουμε τα αμύγδαλα. Καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄.
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε κάνει άνοιγμα 4-5 εκ., φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ζάχαρη άχνη.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30΄-40΄, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.