Potato dog!

Τι θα χρειαστείτε για 3 μερίδες:

  • 2 κιλά κίτρινες πατάτες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 12 φέτες μοτσαρέλα για τοστ
  • 6 ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια
  • 1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά
  • ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν λίγο τις βάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε τη μοτσαρέλα στο ζεστό ταψί να λιώσει. Περνάμε τα ξυλάκια μαμπού στα λουκάνικα και τα τυλίγουμε με τη μοτσαρέλα. Πολτοποιούμε τις πατάτες και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μπάλα και χωρίζουμε στα 6 και στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο. Παίρνουμε το 1/6 από τη ζύμη πατάτας και την ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε τα λουκάνικα και να καλυφθούν πλήρως. Δίνουμε σχήμα με το χέρι και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές στο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και αφαιρούμε σε ένα χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε με dip της επιλογής μας.

Καλή απόλαυση!

Ενημερωθείτε πρώτοι!

Ενημερωθείτε πρώτοι!

Όλες οι προσφορές των Super Market Αφροδίτη. Εύκολα και γρήγορα στο προσωπικό σας e-mail!

Έχει σταλεί e-mail επαλήθευσης στη διεύθυνση που δηλώσατε. Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες του για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.