Ρολάκια καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα!
Τι θα χρειαστείτε:
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό, φιλέτο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- Φρέσκο δυόσμο ή άλλα μυρωδικά της επιλογής σας (προαιρετικά)
- Φρέσκος χυμός λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το τυρί κρέμας με τον φρέσκο δυόσμο ή άλλα μυρωδικά που προτιμάτε. Προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατεύετε καλά.
- Ανοίγετε το φιλέτο του καπνιστού σολομού σε μια επίπεδη επιφάνεια.
- Απλώνετε το μείγμα του τυριού κρέμας πάνω στο φιλέτο σολομού με μια σπάτουλα ή κουτάλι, αφήνοντας μικρό κενό στο ένα άκρο.
- Από το ένα άκρο, ξεκινώντας από εκεί που έχετε το τυρί, αρχίστε να τυλίγετε το φιλέτο σολομού σε σχήμα ρολού.
- Στρίψτε το ρολό για να το σφίξετε ελαφρά. Μπορείτε επίσης να το σαρώσετε με μια λαβή από πλαστική μεμβράνη για να διατηρήσετε το σχήμα.
- Τοποθετήστε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να πήξει λίγο και να είναι πιο εύκολο στο κόψιμο.
- Μετά την ψύξη, αφαιρέστε το πλαστικό, κόψτε το ρολό σε λεπτές φέτες και σερβίρετε τα ρολάκια καπνιστού σολομού με τυρί κρέμας ως ορεκτικό ή σε μια πιατέλα σαν σνακ.
Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας σε μυρωδικά και επιλογές γεύσης.