ΣΑΛΑΤΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ!
ΥΛΙΚΑ:
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
- 1 μέτριο παντζάρι
- 2 καρότα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3 τουρσί αγγουράκια
- 100γρ λάχανο τουρσί
- 400γρ κόκκινα φασόλια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μηλόξυδο ή λευκό ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Βράστε τις πατάτες, το παντζάρι και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά). Αφού μαλακώσουν, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα λαχανικά σε κύβους. Ψιλοκόψτε επίσης το κρεμμύδι και τα τουρσί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τα κομμένα λαχανικά με τα κόκκινα φασόλια και το λάχανο. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!
