Σπιτικά Tacos με Κοτόπουλο!
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά για το Κοτόπουλο:
- 500γρ. κοτόπουλο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κορεατική σάλτσα σόγιας
- Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τη Σάλτσα Πικάντικη Σάλτσα:
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Λοιπά Υλικά:
- Τορτίγια ή πίτα τάκος
- Φρέσκα λαχανικά (πράσινο κρεμμύδι, κολοκυθάκια, ντοματίνια)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και αλάτι-πιπέρι. Αφήστε το να μαριναριστεί για 15-30 λεπτά .Σε ένα τηγάνι, ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί πλήρως. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε τις τορτίγιες ή τις πίτες τάκος σε ένα στεγνό τηγάνι. Τοποθετήστε μια μερίδα από το ψημένο κοτόπουλο σε κάθε τορτίγια. Προσθέστε τα λαχανικά και λίγη πικάντικη σάλτσα.