Καλοκαιρινά Γεμιστά!
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά:
- 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 8 τομάτες μεγάλες
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη) + 1 σκελίδα (ψιλοκομμένη)
- 80 γρ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 60 γρ. + 120 γρ. + 80 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 500 γρ. ρύζι
- 15 γρ. πελτέ τομάτας
- 120 γρ. ζωμού λαχανικών
- 4 πατάτες
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε το άσπρο εσωτερικό, Κόβουμε τα καπάκια και από τις τομάτες, αφαιρούμε το εσωτερικό τους, το οποίο βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ, Με ένα πιρούνι καρφώνουμε τα λαχανικά στο κάτω μέρος σε 4 σημεία, Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε λαχανικού με ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, Βάζουμε στο μούλτι το εσωτερικό από τις πράσινες πιπεριές, το εσωτερικό από τις τομάτες, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα αλέθουμε ώστε να φτιάξουμε μία σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για 2-3 λεπτά, Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με τη μισή σάλτσα και τον ζωμό λαχανικών, Μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, Προσθετουμε 2-3 κ.γ αλάτι και πιπέρι, Προσθέτουμε στο μείγμα τη 1/2 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, Γεμίζουμε όλα τα λαχανικά με τη γέμιση, Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε στα λαχανικά, Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη σάλτσα, λίγο νερό και πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, Ψήνουμε για 1 ώρα, ξεσκεπάζουμε (από το αλουμινόχαρτο) και αφήνουμε για ακόμα 45 λεπτά, Καλή απόλαυση!
